Tip 1: Goed ventileren!

Regelmatig goed ventileren in een winkel- of kantoorpand is essentieel. Niet alleen voor de frisse lucht, maar ook voor het besparen van energie.  Dit kan al heel eenvoudig door een raam of deur open te zetten. Hierdoor komt schone en droge lucht binnen die sneller warm wordt waardoor ruimtes sneller worden verwarmd.

Tip 2: Isoleren en dubbel glas

Door isolatie en dubbele beglazing verlies je minder warmte. Tevens warmt een ruimte die goed geïsoleerd is ook sneller op.

Tip 3: Radiatoren ontluchten

Door de radiatoren regelmatig te ontluchten, ontstaat er een betere toevoer van warmte. Daarnaast kan warmteverlies worden voorkomen door het plaatsen van radiatorfolie. Dit bespaart kosten en energie tegelijk.

Tip 4: Sluit deuren van ruimtes die niet worden gebruikt en zet de verwarming lager

Door ruimtes af te sluiten waar niet wordt gewerkt, hoeven minder (grote) ruimtes verwarmd te worden en is er minder warmteverlies. Zet wanneer uw pand gesloten is de verwarming lager.

Tip 5: Zorg voor een warmte-inregeling op maat

Elk pand is uniek. Vraag daarom advies over de mogelijkheden met betrekking tot het verwarmen en koelen van uw pand.  Een goede inregeling van warmte spaart energie en kosten en zorgt voor een optimaal werkklimaat.