Installeren en bouwen

Samen werken aan klimaat

Nederland heeft zich gecommitteerd aan de afspraken van het Klimaatakkoord. Dat betekent een beperking van de CO2-uitstoot naar bijna 0 in 2050. Dit vraagt om een drastische reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen. Gebouwen zullen in de toekomst alleen nog duurzaam verwarmd worden. Met een aansluiting op het Purmerendse warmtenet levert u een belangrijke bijdrage en bent u op de toekomst voorbereid. Overweegt u een aansluiting? Hier vindt u  alle benodigde informatie voor installateurs, leveranciers, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, aannemers en VVE’s

Aansluitbijdrage nieuwe aansluiting

Voor het aansluiten op stadsverwarming bent u SVP een eenmalige aansluitbijdrage verschuldigd. De hoogte van deze bijdrage is afhankelijk van de betreffende specifieke situatie. Neem hiervoor telefonisch contact op met onze klantenservice of via de chat.

 

Duurzaamheid

Duurzame netwarmte en comfortkoeling  

Purmerend is dé warmtehoofdstad van Nederland. Maar liefst 75% van alle gebouwen in de gemeente is aangesloten op het duurzame warmtenet van SVP. Nergens in Nederland is dat percentage zo hoog. SVP levert bedrijven van Purmerend en omgeving op een betrouwbare en com­fortabele manier duurzame warmte en comfortkoeling. Met de keuze hiervoor leveren de Purmerendse bedrijven al jaren een aanzienlijk bijdrage aan het milieu door bespa­ring op fossiele energiebronnen. Daarnaast zorgen wij voor een stabiele levering en maatwerk. Wij snappen als geen ander hoe uw binnenklimaat moet bijdragen aan het buitenklimaat.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

SVP is een Purmerends bedrijf met zijn wortels in Purmerend en omgeving. Wij zijn van en voor alle Purmerenders. Het onderdeel zijn van de lokale samenleving en het op verschillende manieren bijdragen daaraan is onderdeel van onze bedrijfsvoering. Zo werken we nauw samen met Purmerendse bedrijven en instellingen zoals de Keurmerkinstallateurs en zijn we werkgever en opleider. Met onze kennis en kunde dragen we bij aan beleidsontwikkeling zoals de Transitievisiewarmte en de Regionale Energiestrategie. Maar ook praktisch zoals in de Denktank Duurzaamheid. Ook onze sociale verplichtingen nemen we hoog op. Onze medewerkers scheiden na werktijd afval van renovaties aan onze installaties. De opbrengst hiervan wordt ingezet voor de ondersteuning van sociale initiatieven zoals bonnen voor de Voedselbank. Tenslotte willen we ook bijdragen aan typisch Purmerendse activiteiten en evenementen en laagdrempelig zicht- en bereikbaar zijn voor onze klanten en medebewoners.

Bronnenstrategie

Omdat onze wereld continu in ontwikkeling is, kijken we innovatief naar milieu en comfort. Dit
beïnvloedt onze productie, distributie en levering van warmte en onze dienstverlening. Maar we
kijken ook verder naar mogelijk toekomstige levering van koude, ventilatie en/of isolatie als
onderdeel van het leveren van comfort. Voor de nabije toekomst onderzoeken we andere duurzame
bronnen zoals geothermie, aquathermie, duurzame gassen op HulpWarmteCentrales (HWC’s) en
zonneboilers in combinatie met seizoensopslag.

De behoeften van onze klanten veranderen. Naast warmtelevering kijken we ook naar levering van
binnencomfort en klimaatbeheersing en daarmee naar mogelijk toekomstige levering van koude,
ventilatie en/of isolatie. Met slimme innovatieve oplossingen verbeteren we het binnenklimaat en
tegelijkertijd werken we aan een meer duurzame en efficiëntere levering. Want binnenklimaat en
buitenklimaat gaan hand in hand. Het Purmerendse warmtenet bestaat al 40 jaar, de laatste 15 jaar
onder verantwoordelijkheid van SVP. In die periode zijn we al van gas naar biowarmte gegaan. Ook
de volgende fase wordt zichtbaar: we doen intensief onderzoek naar geothermie en aquathermie.

Zo willen we samen werken aan ondernemers klimaat.