SVP bereikt belangrijke mijlpaal: meer dan de helft van de klanten heeft een slimme warmtemeter

Sinds oktober 2020 geldt er een wettelijke verplichting voor warmtebedrijven om nieuwe aansluitingen te voorzien van een slimme warmtemeter. Daarnaast moeten de meters bij bestaande aansluitingen voor 2027 vervangen zijn door een slimme meter. SVP wil voor eind 2024, dus ruim voor de wettelijke termijn, alle meters van haar ruim 27.000 klanten ‘verslimd’ hebben. Inmiddels is dat nu bij 14.500 huisaansluitingen gerealiseerd.

De implementatie van slimme warmtemeters is een belangrijke stap in de transitie naar duurzamere en efficiëntere energieoplossingen. Deze geavanceerde meters bieden onze klanten niet alleen meer inzicht in hun warmteverbruik, maar stellen hen ook in staat om bewustere keuzes te maken en op verbruik te besparen om zo kosten te verlagen en een positieve bijdrage te leveren aan het milieu.

SVP Warmte Tarieven 2024 bekend – Leveringstarief daalt, vastrecht stijgt

11-12-2023

De warmtetarieven van SVP voor 2024 zijn bekend. Het leveringstarief daalt, terwijl het vastrecht gaat stijgen. De overheid heeft verder besloten dat er per 1 januari 2024 geen prijsplafond meer is voor energie. Dit omdat de huidige prijzen op de energiemarkt rond het prijsplafond liggen. Elk jaar stelt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) namens de overheid vast hoe hoog de warmtetarieven maximaal mogen zijn. Dit gebeurt op basis van de gastarieven. De maximumtarieven voor warmte zijn gelijk aan de gemiddelde tarieven voor een gasverbruiker. De tarieven van SVP zijn in 2024 gelijk aan de ACM-tarieven. Tarief Spaarzaam keert terug in 2024. 

Lees meer

BioWarmteCentrale weer volledig operationeel

30-11-2023

De BWC is weer operationeel, een maand eerder dan gepland, dankzij intensieve inspanningen en samenwerkingen met verschillende partijen.

Lees meer